Schoonmaak tips

Vergeeld koffiezetapparaat
Het staat zó slordig op je mooie opgeruimde aanrecht: een vergeeld koffiezetapparaat. Maar die gelige kleur is makkelijk te verwijderen! Smeer het apparaat in met citroensap, laat dit even intrekken en maak de koffiezetter vervolgens schoon met water en azijn. Voortaan maak je een lekker bakje koffie in een spierwit koffiezetapparaat!

Vliegen laten opvliegen
Vliegen zijn makkelijk uit je huis te houden. Prik wat gaatjes in de deksel van een glazen potje en doe in het potje wat azijn, suiker en warm water. Weg zijn de vliegen!

Spinnenraggen voorkomen
Ze ontsieren je muren, houden je vrienden met spinnenangst buiten de deur en geven je huis de uitstraling van een spookhuis: spinnenraggen. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen en dat is makkelijker dan je denkt. Zet op de plekken waar je last hebt van webben een bakje met zout neer. Doordat vocht in het zout trekt, krijgen spinraggen hier geen kans.

Potsierlijke planten
Stof dwarrelt overal op neer, dus ook op je planten. De bladeren zullen weer tegen je aan glimmen als je ze eerst afneemt met een stofdoek en vervolgens met een doekje en wat melk even oppoetst. Succes gegarandeerd!

Heerlijk geurende zak
Ook zo’n hekel aan die stank die de stofzuiger tijdens het zuigen verspreidt? Doe wat waspoeder in de stofzuigerzak en voortaan ruikt je uitlaat lentefris. Voor mensen met katten is het slim om een vlooienbandje in de stofzuigerzak te doen, eventuele vlooien worden dan meteen uitgeroeid en krijgen niet de kans om zich in de zak voort te planten.

Vliegenpoep verwijderen
Vliegenpoep op ramen en andere oppervlakten, staat heel smerig. Spons de oppervlakten af met koude thee. De vliegenpoep verdwijnt en de vliegen zullen niet meer terugkomen op deze plek.

Weg met plakresten
Als je ergens stickers op hebt geplakt, bijvoorbeeld op een ijskast, deur of computer, kun je ze gemakkelijk verwijderen met lampenolie. Oppervlak insmeren met lampenolie, even laten intrekken en de stickers zijn er dan eenvoudig af te vegen.

Geurende asbakken
Asbakken maak je schoon met een warm sopje en keukenpapier. Droog de asbakken goed af en spray ze in met een laagje toiletspray. Het laagje spray zorgt ervoor dat sigarettenpeuken niet meer vastplakken aan de asbak en verspreidt een lekkere geur.

Wasmachine open!
Het is beter voor je wasmachine en je droger om de deurtjes open te laten staan als je ze niet gebruikt. Dit voorkomt dat het rubber vergaat en dat er nare geurtjes in het apparaat ontstaat.

Mmmm dat ruikt lekker!
Wil je een lekker geurtje in je huis leg dan een sinaasappel met daarin kruidnagels gestoken neer. Wel op tijd vervangen, want anders gaat de sinasappel schimmelen.

Schimmel
Schimmel kan op alle vochtige plekken ontstaan. Denk aan bijvoorbeeld badkamers en keukens, maar ook in bijvoorbeeld de wasmachine. Schimmel verwijder je door 1 deel bleekmiddel te mengen met 20 delen water. Het bleekwater een paar minuten laten inweken op de schimmel en daarna goed afnemen met alleen water. Als het rubber van de wasmachine beschimmeld is, deze na het schoonmaken insmeren met een beetje vaseline.

Slijmerige Slakken
Als je last hebt van slakken, zijn daar natuurlijk heel veel chemische middeltjes voor om deze te bestrijden. Deze middeltjes zijn echter vaak milieuonvriendelijk en schadelijk voor mens en dier. Een milieuvriendelijke slakkenval maak je door op een schaaltje een beetje bier te gieten. De slakken kruipen hier in en drinken zichzelf dood.

Lastige Lijmresten
Lijmresten, zelfs tweeseconden lijm, lossen op door aceton! Zorg ervoor dat het aceton, dit zit trouwens bijvoorbeeld in nagellakremover, onder de lijmrest kan lopen. Laat dit even inweken en wip het plakkaat eraf met een mesje of spatel.

Druipende Kaarsen
Kaarsen kunnen voor heel wat ergernis zorgen als ze tijden het branden gaan druipen. Dit euvel voorkomen is heel simpel. Leg de kaarsen voordat je ze gaat branden in een bak met zout water. Even afdrogen en druipvrije kaarsen gegarandeerd!

Kaarsvet Verwijderen
Mocht er toch kaarsvet geknoeid zijn op je vloer of tafel, is dit gemakkelijk te verwijderen. Leg op de kaarsvetspetter een stukje keukenpapier en zet daar een warme strijkbout bovenop. Het kaarsvet laat los en blijft aan het keukenpapier plakken. Let wel op dat je de strijkbout niet te heet laat worden.

Kristalheldere Ramen
Een milieuvriendelijk en goedkoop middel om je ramen te lappen zijn: uien! Doe een gepelde ui in vier stukken in een emmer met warm water, geen ander schoonmaakmiddel erbij gebruiken. Je ramen worden glashelder!

Witte Vitrage
Vitrage is gemakkelijk schoon te maken met kunstgebittenreiniger! Doe de vitrage in een emmer met warm water en doe er twee tabletten kunstgebittenreiniger bij. De vitrage uitspoelen en nat ophangen en het is weer zo goed als nieuw!

 

Horison Schoonmaakbedrijf

> Bedrijfsprofiel > Diensten > Verhuur > Verkoop > Route > Schoonmaaktips > Contact

Onze ambitie, uw voordeel

Schoonmaken is mensenwerk. Betrouwbaar personeel is dan ook erg belangrijk. Horison werkt met vast, betrokken en goed gekwalificeerd personeel en zorgt ervoor dat het contact met de klant zo optimaal mogelijk is

Contactgegevens

Werfweg 60-62 8243 PG Lelystad info@horison-schoonmaakbedrijf.nl 0320-253196 0320-223495

Openingstijden

ma t/m vr 10.00 - 16.00